Senaste dygnet blev helt galet

Från Grekland till Uppland gick det kanske inte riktigt lika smidigt. Men innan jag berättar om resan några sista tankar om Rhodos.

Vi hade ett jättetrevligt hotell och det är vi supernöjda med. Här fanns allt man kan tänka sig servicemässigt och det inkluderar all personal, städningen överallt, restaurang och bar. Det var vackert grönskande omgivningar och både poolen och havets närhet försämrade ju inte saken. Dock är jag lite besviken på maten. Det är enligt mig nu då mycket bättre mat i spanien när vi varit där. Men nåja sammantaget var allt kanon och visst, jag kan tänka mig att åka tillbaks till Rhodos någon fler gång.

Sen var det då hemresa idag eller vad jag ska kalla det. För igår em när vi kollade nyheterna på webben utlystes strejkvarning i Grekland under onsdagen. Jippi tänkte jag och jag som bara har ett provisoriskt pass. Kanske blir man kvar här resten av sitt liv? Ja hur fungerar det egentligen en sån gång med ett provisoriskt pass? Det kan man undra men som tur var behövde jag inte ta reda på det.

På em checkade vi i alla fall ut eftersom vi inte hört något och eftersom det stod på apollos hemsida att berörda resenärer skulle få sms avisering vid ev. förändringar. Något sådan kom inte på em. Vid utcheckningen skulle vi betala veckans internet, det var det enda vi var skyldiga men receptionen hade ingen växel och bad oss återkomma. Vi gjorde det senare och då fick vi av några andra svenskar veta att det fanns ett kuvert åt oss i receptionen. Däri stod att man ändrat avgången från 6.55 till 6.10 vilket innebar att bussen skulle komma redan 03.30 på morgonen, vilket innebar att vi gick upp 03.00 - grekisk tid, dvs. 02.00 svensk. Inget kul alls. Men nu hade vi i alla fall fått veta så mycket som att vårt plan skulle hinna iväg före flyget strejkade från kl. 8.00.

Suck vad drygt. Men iväg kom vi och skönt var det att få kliva på svensk mark igen. Och idag är kaoset ännu värre i Athen. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13240771.ab

Äntligen hemma då som det heter. Här har hela trädgården växt igen. På en vecka. Tror inte det men skyller på det. Hämtar först Embla och Musse - de fyra kronjuvelerna måste ju hem så fort som möjligt. Zirhie och Raija kommer inte förrän imorgon. Längtar.

Den vackra blomman jag var orolig för klarade sig finfint. Smultronen har kommit också. Svensk sommar när den är som bäst! Omgivningarna var också mycket fina. Nära havet och blomster i alla möjliga färger överallt.

Humöret var förstås på topp hela veckan. Kunde knappast bli annat i en sån här míljö.

Och så var vi hemma efter mycket om och men.Och smultronen växer för fullt härhemma!


Liksom resten av trädgården!

Tack och hej, för det här dygnet. Nu är det Iggesund och brudarna som gäller imorgon!